Muuttumisen salaisuus

Takakannen teksti


C. H. MacIntosh on tunnettu nimi hengellisen ns. klassillisen kirjallisuuden alalla. Hänen kirjoittamansa Mooseksen kirjojen selitysteokset ovat tunnettuja ja luettuja kautta kaikkien hengellisten piirien.

Käsissämme on nyt MacIntosh'in toinen pieni kirjanen, joka täydentää sopivasti sitä kuvaa, jonka olemme saaneet hänestä Raamatun selittäjänä. Tästä kirjasta on otettu vuonna 1903 ensimmäinen painos nimellä: Mitä on uudesti syntyminen? Kirja on ollut vuosikymmeniä loppuunmyytynä ja monet eivät edes tiedä sen olemassaolosta.

On muistettava, että MacIntosh oli juutalainen. Siksi hänen selityksensä erikoisesti uudesti syntymisen alueelta on hyvin merkittävä ja mielenkiintoinen. Hän käsittelee Jeesuksen keskustelua Nikodeemuksen kanssa juutalaisen näkemyksen pohjalta, mutta samalla näkee, millaisen sanomattoman vapautuksen uudesti syntyminen tuo niin juutalaisen kuin pakanankin koettavaksi, ei oman ansion, vaan Jumalan rakkauden ja armon kautta.

Tämä kirjanen on erittäin sopiva herätyskirjaksi jokaiselle. Kirjasta lukee myös jo uuden syntymän kokenutkin erittäin mielellään vahvistuakseen ihanasta osastaan Jumalan sukulaisuudessa.

Etukansi

Sivun alkuun